Sivut

torstai 30. heinäkuuta 2015

Raksaviikko 2

No niin, nyt on 2. raksaviikko jo puolessa välissä ja paljon taas on tapahtunut. Alkuviikosta paaluttaja kävi lätkäsemässä talon ja autotallin alle paaluja ja huomenna perustaja alottaa hommansa, jei:)

Tänään myös saatiin sähköt tontille ja jonkun näkösen vesisäiliön mies käy sinne viemässä. Sitten perustajille onkin kaikki tarvittava tontilla odottamassa huomista alkavaa urakkaa.

Tänään pidettiin myös tontilla aloituskokous kunnan valvojan kanssa ja nyt sekin on tehty. Opin myös sen, että vielä ei ole tontille kuulemma mitään rakennettu; lain silmissä.

Fiiliksiä tontilta:)keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Budjetin tarkkailu

Niin tää onkin se vähempi kiva mitä rakentamiseen kuuluu sen ihanan suunnittelun ja unelmoinnin ohella. Todellisuus meinaa. Nyt rupeen ymmärtämään niitä ihmisiä, jotka rakentaa ja varoittaa monesti muita, ettei rakennusbudjetti tuu pitämään. Meillä olikin aika tarkasti laskettu kaikki, siis ihan kaikki(näin luulimme) budjettiin. Mutta nyt näyttää siltä, että rupeemme lipsumaan, eikä ihan vähän. Tietysti aina on se sama klassinen, että maatyöt ja tontti syö oletettua enemmän. Näin kävi myös meidän unelmatontin savimaa, joka pitää paluuttaa niinku miljoonasta kohdasta. Siis ei kuulemma oo missään nimessä mistään vaikeimmasta päästä paaluttajalle, mutta aika hyvin ne paalut sinne mutakenttään uppoo:/

Mutta myös se, että kun rakentaa itse ja hipelöi kaikkee matskuja, niin tietää mitä kaikkea on saatavilla. Jo valmiiksi rakennettuun taloon muuttaessa, muuttaa vaan tyytyväisenä ja on tyytyväinen niihin matskuihin mitä siihen taloon on valittu, eikä mieti kahta kertaa. Yritetään mennä ajatuksella, että siitä tulee kuitenkin hieno, jos valitaan johonkin esimerkiksi se toiseksi paras ratkaisu, eikä aina sitä parasta;)

Laskelmien mukaan ollaan siis alkuperäsestä budjetista pitkänä noin 50 000e. Onneksi pankki on myötämielinen ja antaa meille lisää lainaa, mutta ollaan kyllä nyt karsittu jonkun verran myös niistä missä voidaan säästää ja mitkä ei ole meille ne the thing-jutut. Meille tärkeimmät tilat on keittiö(haluan sen kivitason), autotalli(Ollin pääsyy maalle muutossa oli, että saa autotallin), ja poreamme (ulos) tulee taloon(vaikka vähän maksokin pohjatyöt tontille, mutta on se kiva, että joku pieni arjen luksus löytyy).

Ollaan kuitenkin löydetty niitäkin missä voidaan säästää, esim. lattiamatskut, laatta matskut, 1 lasikaide luultavasti vaihtuu seinämatskuun ja sitten piha tehdään valmiiksi, kun jo asutaan talossa, samoin terassi.

Näille laskelmilla taas mennään ja katotaan mitä eteen tulee:)

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Tontilla raksaviikkko 1 (maatöiden aloitus)

Ja tänään aamulla olin tontilla maatöiden aloituskokouksessa hieman jälkeen kukon laulun:) Voi kuinka ihanaa oli nähdä miten nopeasti tontilla alkaa tapahtua:) Käytiin mun pihasuunnitelma läpi ja mietittiin, mitä puita säästetään ja mitkä taas viedään pois. Samalla kaivetaan kuoppaa puun taimille. Mummo ja vaari oli ostanut syreenin taimia meidän tontiile, ihanaa:) Ja mummi on hoitamassa meillä lapsia muutaman päivän, jotta saadaan rauhassa tehdä hommia tontilla, luksusta ja ihanaa :)

Katsottiin pihan korkein kohta(piha3) ja löysin, että sielä on muutamia ihania oikein isoja kiviä sammalpeitteen alla, jotka kuoritaan kaivinkoneella ja pesen ne sitten maatöiden jälkeen. Niistä tulee ihanaia maisemointikiviä ja lasten kiipeilykiviä:)

Ekana päivänä muutaman tunnin saldona oli tällasta:)

Ja toisena raksapäivänä näytti jo tältä
Pelastin myös meidän ainoat tontilla kasvavat kukat koneiden alta
3.päivä


sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Asuntomessut 2015(talojen sisältä), mäkin haluun! :)

Eilen vietinkin asuntomessuilla koko päivän fiilistellen mitä mäkin haluaisin omaan kotiin. Värit olikin aika sitä pelkistettyä mitä ajattelinkin värimaailman olevan: harmaa, vaalean sävyt, beige, valkoinen tumman harmaa ja musta. Pastellivärit ja tekstiilein oli tuotu piristysruiskeita pääosin keltaista, punaista ja sinistä.  Ja sitten liuta kuvia :) Aika vähän oli kuitenkin tällä kertaa mitään semmosta, wau juttuja. Aika järkeviä ja tarpeellisia ratkaisuja oli tällä kertaa mielestäni tehty.


 Ihania vessoja ja saunoja, meidän värimaailmasta:

Ja sitten tämä keittiöprobleema eli noi valkoiset vai mustat? Ala kuvassa on korkeakiiltoa, itse haluan mattana.Ja sitten kivoja lamppuykistyiskohtia. Meillä tulee jotain tällasta sauna-suihku pesutilaan:

 Järkeviä ratkaisuja porttaikon alle. Meille ei tule näin kiinteitä, haluaisin ilmavampia laatikostoratkaisuja portaiden alle. Meillä kuitenkaan ei näille ole heti tilausta, koska meillä kokonainen yksi ylimääräinen makuuhuone, ennen kuin tytöt haluavat omat huoneet. Mutta nämä mun mielestä käteviä.

Ihania sommitteluja, värejä ja sisustusta:)

Art 4you:n tekemiä tapettiratkaisuja omista valokuvista!
sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Pihan suunnittelua

Nyt iski paniikki. Enää viikko, kun kaivinkone aloittaa tontilla kaivannot ja jotain pitäis olla paperilla pihasta. Sovittiin, että oon ekana päivänä tontilla siirtämässä kaikki tiellä olevat puut, jotka halutaan säästää, tontin rajoille. Samalla katsotaan pihasuunnitelma läpi maatyötekjän kanssa. Iso kiitos mummille, joka tekee tämän mahdolliseksi, koska mies töissä ja en pystyisi mitenkään olemaan tontilla töissä lasten kanssa. Nyt sitten iskee totuus myös siitä, kuinka paljon tontilla pitäisi aikaa viettää ja minne saadaan lapset. No kai ne menee jonkin verran myös mukana(ainakin isompi).

Meillä piha on aika rinteinen ja luultavastikkin se kannattaisi jakaa kolmeen piha-alueeseen korkeuserojen vuoksi, koska en halua, että ala- ja yläpihan korkeuserot on valtavat. Takapihan poikki kulkee oja, jonka haluaisin peittää täytemaalla, jotta tontin takaosankin pystyisi ottamaan hyötykäyttöön paremmin. Tästä vielä täytyy puhua tarkemmin vastaanmestarin ja maatyötekijän kanssa. Salaojat täytyy tehdä pihalla tosi hyvin, koska rinne on täysi alamäki talolle.

Paniikin alkaessa kilpailutin myös pihasuunnittelijat, mutta se jonka tietysti olisin halunnut konsultoimaan mun suunnitelmia aloitti tietenkin kesäloman. Joten suunnittelen nyt sitten itse. Täytyy konsultoida häntä sitten myöhemmässä vaiheessa, jos jokin vielä mietityttää.

Ekassa kuvassa mun suunnitelmaa. Piha siis tulee kolmeen tasoon: Ekassa tasossa on talo, autotalli ja terassipiha. Etupiha laatoitetaan ja takapiha tulee nurmikolla. Etupihaan tulee korotettu kukkapenkki värikkäillä kukillla tai pensailla. Puuaita tulee etupihalle. Talon terassi jatkuu etupihalta takapihalle saakka. Etupihalle paistaa aamuaurinko, joten ehkä siihen tulee jokin pieni oleskelualue aamukahveja varten. Takapihalle terassi jatkuu ja takapihalla terassilla grilli, ruokailutila, oleskelutila ja poreamme.

Ykkös- ja kakkospihan väliin tulee haketta ja muutama tuija ja rappuset keskelle, samoin tehdään kolmospihan kanssa. Ykkös- tai kakkospihalle tulee luultavastikkin aika pitkälti lasten valitsemia leikkijuttuja: leikkimökki, hiekkalaatikko tms. ja kolmospiha jää luonnontilaksi, mutta kuoritaan pinta ja tasoitetaan, niin kuin muutkin pihat ja laitetaan nurmikko, mutta kolmospihalle jätetään "pikkumetsä" lasten leikeille. Kolmospiha jää aika korkeaksi ja sieltä on ihan mukavat näkymätkin.
Tässä asuntomessut.fi sivustoilta ideagalleriaa, miltä mikäkin näyttää luonnossa. Kaikki seuraavat kuvat lainattu ko. linkin kautta.

Etupihaa: Joku normi laatoitus, tumman harmaalla. Kivimuurilla/laattamuurilla korotettu kukkapenkki, johon tulee mahdollisimman runsaita kukkia. Aamuaurinko porottaa etupihalle.Seuraavissa kuvissa ideaa, miten toteutaan korkeuserojen (pihojen rajat). Eli haketta ja istutetaan tuijaa tms. helppohoitoista puskaa. 

Ja sitten muita kivoja ideoita. Tykkään miten laattamuureista saa pihaan moniulotteisuutta ja näkymä on mielenkiintoisempi. Haluan pihasta kuitenkin todella selkeän ja siistin. Ja sitten muutama kuva lastenpihoista, jotka kivoja myös.
Tämän tyyppinen terassi kutakuinkin meille tulee

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Valaistussuunnitelma

Tämmönen avaimet käteen projektitalo on kyllä mainio tällasilla keltanokille. Taas muutama päivä sitten joku mies soitteli miehelleni, että olen muuten tehnyt teidän taloon valaistussuunnitelman, joka pitäis käydä läpi ja samassa sähköpostiin tulikin täydellinen suunnitelma, mitä taloon kuuluu ja minkälaisia lamppuja. Meidän työ on enää käydä se läpi ja muuttaa ne kohdat mitkä halutaan. No mut tuntien vaihtelin jo ensimmäisellä silmäyksellä upotettavia led valoja sinnetänne taloa (tietenkään ne eivät kuulu talon hintaan), mutta onneksi ei ole kamalan kalliita lisätöitä.

Ne ulkovalot, jotka talopakettiin kuuluu eivät ole alkuunkaan meidän taloon soveltuvia, mutta hyvityshinta niistä on ihan hyvä. Joten luulenpa, että meidän talo sais tällaset ulkovalot. Laskeskelin äkkiä, että niitä menis semmonen 9kpl kiertämään taloa.

Valo leviää kivasti spotin molemmista päistä, josta tykkään. Sitä paitsi lamput on just alennuksessa, joten tämä olikin just hyvä aika näitä katsoa:)


Terassilla olen suunnitellut terassiin upotettavat led valot poreammeen läheisyyteen, mutta siinä oliskin sitten ulkovalot mun mielestä. Ensi kesänä, kun talo on valmis, mietitään sitten kun piha nähdään kokonaisuutena halutaanko etupihalle laittaa muutama "seisova" lamppu, mutta uskon, että nuo taloon kiinnitettävät antavat valoa sen verran, että illalla näkee tulla kotiin. Ja sitä paitsi meidän tontin etupihalla onkin juuri sopivasti myös kunnan laittama iso katuvalo, joka luultavasti valaisee koko meidän etupihan ja makkarit varmaan myös;) Joten voidaan varmaan suunnitella samantien pimennysverhot joka makkariin.

Lueskelin tossa uusinta kauniit kodit lehteä(numero 7-8/2015) ja huomasin yhdessä talossa Normann Copenhagenin Norm 12 valaisimet, jotka sopi aivan ihanasti korkeaan tilaan. Noi taitaakin tulla meidän olkkariin, joten täytyy huolehtia, että sähkäri laittaa kattoon kolme valaisin paikkaa😀
Unelmana mulla olis, että saisin myös nämä valot jonnekkin. Ehkä eteinen tai (olkkari) tai keittiö, mustana tai valkosena. Riippuen minne tulee ja mikä huoneiden lopullinen väritys olisi.

http://finnishdesignshop.fi Kuvat lainattu täältä.,


Niin ja suihkutilaan olis tämmöset mietinnässä. Mun mielestä aivan ihana tähtitaivas-kuituvalot. Meillä kun saunan koko seinä on lasia, niin tämä "tähtitaivas" näkyisi myös kivasti saunaan.
Kuva lainattu täältä http://www.led-verkkokauppa.fi/verkkokauppa/tuoteryhma/tahtitaivaat_2


Nää on ne mun ihanuudet valaisinasioissa. Muuten tuleekin varmaan normi upotettavia led valoja. 

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Keittiö

Tässä tulee huone, joka on mulle varmaankin yksi talon tärkeimmistä huoneista ja tiloista. Keittiössä vietän paljon aikaa, sillä tykkään leipoa, en niinkään tehdä ruokaa ;) Meidän keittiö myös tulee näkymään olohuoneeseen, joten ne kaksi(keittiö ja olohuone) ovat talon keskipisteitä.

Olen nyt sitten päättänyt ettei tuota saarreketta keittiöön tule. Halutaan ilmava keittiö minne keittiön pöytä mahtuu hyvin. Tässä vielä pohjaa muistutuksena:
Tämä on taas aika helppo, nimittäin talotoimittajalta tulee keittiö sekä sen suunnittelu, joten ei tarvitse lähteä kilpailuttamaan näitä, onneksi. Nyt kalustesuunnittelusta on tullut keittiö meidän juttelujen pohjalta, (kuva alla), mutta en ole siihen vielä(kään) tyytyväinen. Luultavasti värit tulee olemaan noi, eli tummanharmaata/mustaa (mattana) toi seinänpuoleinen osa ja valkoinen to ikkunan alaosa. Liesituuletin on vääränlainen vielä ja kaapistot seinältä(ikkuna seinältä) poistan ja keksin jotain parempaa. 


Keittiösuunnittelu jatkuu, nyt on suunniteltu keittiö numero 3, johon alan olemaan jo tyytyväinen, mutta ei tämäkään nyt ihan täydellinen olo, eli pientä hiomista on vielä luvassa. Haluan vielä ehkä u-mallisen keittiön(mikäli ikuna antaa periksi), jotta toisen ikkunan alle saadaan työtasoa vielä pieni pätkä ja kenties muutama laatikko.